Olive Oil Ambassador Sergio Contrucci

...

Achtergrond en passie sergio

Als je een Italiaanse naam hebt doorgekregen, zijn er blijkbaar dingen die nooit verloren gaan: passie voor eten en drinken is daar een voorbeeld van. Italiaans eten is bij veel mensen erg geliefd en ik ontdekte dat goede olijfolie de basis is van de lekkere smaak. Vele liters olie en een aantal proeverijen ben ik inmiddels verder en mijn enthousiasme blijft maar groeien.
Naast de smaak is er nog een reden om van olijfolie vrolijk te worden, namelijk de gezondheidseffecten.
Sporten is een grote hobby van mij en ik heb daardoor oog voor gezonde voeding. Het is gek dat olijfolie niet veel meer gepromoot wordt als gezond product met alle voordelen die het heeft.

Ik wil me daarom inzetten om extra vergine olijfolie te promoten als een zeer gezond en lekker product.


In 2023 heb ik met goed gevolg de technische cursus olijfolie proever gedaan in Italie bij O.N.A.O.O. (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva). Deze organisatie is de oudste opleider in olijfolie proeven en staat wereldwijd hoog aangeschreven. Ik ben erg blij dat ik na deze cursus nog beter advies kan geven.

Als panellid van het olijfolie instituut in Den Bosch, proef en keur ik olijfolie op geur en smaak. Het olijfolie instituut is de enige organisatie in Nederland die een keurmerk uitgeeft voor olijfolie.